Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за автопилот

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за автопилот

Така колеги, навих си на пръста да слагам автопилот на моята баба. Четох четох, но не ми стана ясно конкретно може ли само да си взема лостче и да го бучна, или няма да стане. Евентуално и цената на галимацията. Алфата е 156 селеспийд 2000 година. Четох тук в раздела на 166 някакви обясвевия, но не си отговорих.

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

До колкото знам мотора трябва да е "drive by wire" демек без жило на газта. Ако е така и имаш окабеляването само слагаш листа. Ако няма окабеляване имаше обяснение на кои пинове на ECU-то се добавят. Описанието май беше в "Alfa owners"
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
      До колкото знам мотора трябва да е "drive by wire" демек без жило на газта. Ако е така и имаш окабеляването само слагаш листа. Ако няма окабеляване имаше обяснение на кои пинове на ECU-то се добавят. Описанието май беше в "Alfa owners"
      Точно това ми е питането. Както казах, карам селеспийд. Това само по себе си значи, че нямам жило на газта. Ако буксата я имам, ще я търся днес, значи ли, че съм плъг анд плей. Чета доста разнородни мнения, и то за 166. Никой не е изказал компетентно мнение за 156 селе. Не ми се щу да купувам ръчка и да не стане. Къде е тая лампа на таблото за круиз контрола, за да я видя. Ще светне ли, ако окъся пин 1 и пин 3 , ако намеря буксата
      П.П. Сега разглобих кората под волана. Не открих самотна букса никъде. Хм, уж Селеспийд, уж дистинктив, а няма букса. Или са я наврели на майната си...Къде да я търся, освен под волана?
      https://1drv.ms/i/s!Alr3F5Hv2ZyKgu1Rsn6su7_KfFyzoQ
      https://1drv.ms/i/s!Alr3F5Hv2ZyKgu1Tu9UQ9lvLvLK80A
      https://1drv.ms/i/s!Alr3F5Hv2ZyKgu1STFRxuyxtbP4WVw
      Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 11:42.

sigpic
      Alfa Romeo 159 EX

Comment

Зависи с какво ECU си колега. Ако е ME7.3.1 което се ползва в EURO3 моторите ще стане. Ако обаче е ME3.1 няма да стане.
        Ако си късметлия взимаш ръчка само от 156 ца и четеш къде трябва да са пиновете ей от тук
        http://forum.alfa156.net/forum/forum...624&PN=0&TPN=1
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Me 3.1. Е екуто. Отдавна се тормозя, понежу мес до ден днешен няма бузплатна версия за моето еку.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
            Me 3.1. Е екуто. Отдавна се тормозя, понежу мес до ден днешен няма бузплатна версия за моето еку.
            https://www.drive2.ru/l/5820115/ Заповядай колега! Следвай инструкциите за инсталиране.

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
              Зависи с какво ECU си колега. Ако е ME7.3.1 което се ползва в EURO3 моторите ще стане. Ако обаче е ME3.1 няма да стане.
              Ако си късметлия взимаш ръчка само от 156 ца и четеш къде трябва да са пиновете ей от тук
              http://forum.alfa156.net/forum/forum...624&PN=0&TPN=1
              Колега не съм съгласен на мойта кола е МЕ3.1 и имам криуз даже е фабричен.
              Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Дай повече инфо за колатата ти, ако обичаш. Съмнявам се да е с 3.1

Comment

Именно там е работата. До колкото помня от четенето по времето когато се занимавах с монтажа на моя круйз, по форумите колегите се оплакваха че след като са поставили пинове на правилните места в буксите, ECU то софтуерно не е разпознавало ръчката.
                  Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Именно там е работата. До колкото помня от четенето по времето когато се занимавах с монтажа на моя круйз, по форумите колегите се оплакваха че след като са поставили пинове на правилните места в буксите, ECU то софтуерно не е разпознавало ръчката.
                    И аз знам, че всичко зависи и от версията на софтуера - дали е с или без. А инсталацията - и по моята кола, която е бъкана с екстри, има празни куплунзи, а всичко работи. Т.е. универсална инсталация

Comment

Аз един малко страничен въпрос да попитам. Пинове за буксата на ЕКУ-то от къде взимате?
                      Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                      Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                      Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                        Аз един малко страничен въпрос да попитам. Пинове за буксата на ЕКУ-то от къде взимате?
                        Аз от е-лърн

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Аз от е-лърн
                          Това е ясно, физическите пинове на буксата, защото има коли без такива, а с възможност за поставяне на автопилот. Питам за вариант различен от букса от еку втора ръка,защото този е ясен.
                          Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                          Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                          Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
                            Това е ясно, физическите пинове на буксата, защото има коли без такива, а с възможност за поставяне на автопилот. Питам за вариант различен от букса от еку втора ръка,защото този е ясен.
                            Отиваш в някоя морга и си взимаш букса от която после си вадиш пинове колкото си искаш. За целта гледаш като я режат да оставят поне 15 см от снопа към който е закачена. Разглобяването и ваденето е елементарно
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

В крайна сметка няма да ми върже, така ли? А иначе трудния вариант с вадене на пинове от еку то, пускане на кабели и т. Н. Колко излиза като пари

sigpic
                              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                              X